Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Wodetzky József: A világegyetem szerkezete

Az ég tudománya folytonosan halad és következőleg folytonosan átalakul. Ami tegnap még ismeretlen volt, holnap valamely kedvező körülmény folytán ismeretessé válhatik. A múltat nem érheti szemrehányás azért, amit mi tudunk, de amit ő még nem tudhatott. De viszont mi sem léphetünk fel oly színben, mintha a mai tudásunk befejezett tökéletesség volna, melyhez többé semmit sem lehet hozzáadni s mely többé nem fog változni.

Amit a világegyetem szerkezetéről e könyv elmond, csak nagy vonásokban számol be arról, amit ma felőle tudunk, sohasem tévesztve szem elől, hogy új felfedezések mai tudásunkat halomra dönthetik és új távlatokat nyithatnak… Wodetzky József (1872–1956) csillagász, egyetemi tanár könyve az alábbi öt fejezetben mutatja be mai tudásunkat:
I. A Naprendszer;
II. A Nap fizikai alkata;
III. A csillagok fizikája;
IV. A csillagok mozgása. Csillagrajok és csillagáramok;
V. Csillagrendszerek és a világegyetem.

Ez a mű a Szent István Könyvek sorozatának 50. kötete. Az 1923 és 1936 között megjelentetett Szent István Könyvek célja a katolikus kultúra fejlesztése, a katolikus tudomány terjesztése és népszerűsítése. A sorozat az emberi tudás minden ágát felkarolja, és a publikálás idejének tudományának színvonalán mozog. Megmutatja, hogy az igaz tudomány nem ellenkezik Krisztus kinyilatkoztatásával, melyet sértetlenül őriz, és a maga teljességében tanít a katolikus egyház. Meggyőzi a világot arról, hogy a tudós is, az irodalmár is lehet igaz katolikus, és ugyanúgy, a tudomány művelésében a katolikus hit és meggyőződés nem akadály, inkább nagy segítség. A kötetek oly stílusban jelentek meg, amely alkalmassá teszi őket arra, hogy minden művelt egyén érdeklődéssel olvashassa. A sorozat mindegyik tagja a katolikus világnézetnek beszédes hirdetője. Az olvasni vágyó katolikus közönségnek oly műveket nyújt, amelyek kielégítik igényeiket anélkül, hogy veszélyeztetnék hitüket, sőt amelyek alkalmasak arra, hogy a tudás és műveltség eszközeivel is megerősítsék őket vallásos meggyőződésükben és világnézetükben.


A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1927 | Oldalszám: 146, [1] | Méret: 17x12 cm | Kötés: puha | Kiadó: SZIT | Sorozat: Szent István könyvek | Nyelv: magyar | Fájl méret: 5 MB |