Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Joni Eareckson: Joni; Egy lépéssel tovább

A kötet két könyv együtt: Joni és Egy lépéssel tovább.

Sosem fogod elfelejteni Joni-t.

Hogyan küzd egy fiatal nő teljes bénultsága és a depresszió ellen. Erről szól ez a történet. 17 éves korában Joni Eareckson fejesugrás közben balesetet szenvedett, és ennek következtében teljesen megbénult a vállától lefelé. Másodpercek alatt egész élete megváltozott, az addigi élénk tevékenységet és függetlenséget a teljes kiszolgáltatottság és függőség váltotta fel.

Első ízben tárul fel ebben a felejthetetlen önéletrajzban Joni küzdelmének minden lépése afelé, hogy elfogadja bénultságát, és keserű, reménytelen keresésében megtalálja az élet értelmét. Az a szenvedés, amit ki kellett állnia, életének minden területén éreztette hatását – nem volt könnyű Joni számára legyőzni a keserűséget, a zavart, a miérteket és a könnyeket, és megtanulni, hogy bízzon a szerető Istenben, aki „megengedte”, hogy ez történjen. Joninál nem is annyira az ő kezdeményező készsége a meglepő, nem is az ő aktív előadói és lelkigondozói tevékenysége, sem nem a művészi teljesitményei (szájával mozgatott ecsettel fest), hanem az ő mondanivalója. Tehetetlenségében megtapasztalta, hogy számára Isten erőforrássá lett, aki még a nyomorúság közepette is boldoggá teheti az embert.

Hogy ez mi módon lehetséges, arról szól Joni első könyve. De hogyan állandósulhat, sőt mélyülhet el ez a boldog megtapasztalás – hisz sokaknál éppen ez a nagy kérdés –, erre Joni nagyszerűen válaszol a második könyvében. Itt nem valami újdonsült hithős nyilatkozik, hanem egy érett keresztény, aki nem csapja be önmagát és másokat olcsó, kegyes szólamokkal.

Világszerte sok kétségbeesett szenvedő ember találta már meg Joni bizonyságtétele által az Istenben való örömhöz és békességhez vezető utat – ezek a könyv legjobb ajánlói. „Joni első kötete szíven talált téged, a második könyve az életedet változtatja meg.” – Ezekkel a szavakkal ajánlotta Joni egyik kritikusa ezt a könyvet, egészséges és beteg olvasónak egyaránt.


A könyv meta információi
| ISBN: 963 360 311 0 | Megjelenés éve: 1984 | Oldalszám: 328 | Méret: 20x14 cm | Kötés: puha | Kiadó: SZIT | Nyelv: magyar | Fájl méret: 17 MB |