Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Jean Ladame: Jézus Szíve apostola. Alacoque Margit-Mária élete

Szent Alacoque Margit-Mária (1647–1690) apáca, misztikus, a Jézus Szíve-tisztelet egyik apostola életrajzát adja a könyv. Misztikus élményei még gyermekkorában kezdődtek. Körülbelül hetven látomása volt, közülük négy a Jézus Szíve-tiszteletére vonatkozott. Az Úrnap nyolcadában kapta feladatul, hogy a katolikus (egyháziak, országok, városok, családok, egyének) nyilvánosan ünnepeljék meg a Szent Szívet (az ünnep ma is az Úrnap nyolcadára, péntekre esik).

A világ minden táján sok ezren indulnak el minden hónap első péntekén az áldoztató papok felé. Az isteni kegyelem kiáradásának órái ezek. Jézus hívta és hívja a lándzsával átdöfött Szíve szeretetével való egyesülésre a hívők szívét. Mit jelent azonban ez az azonosulás Jézussal, aki kenyér színében a történelem végezetéig folytatja, jelenvalóvá teszi keresztáldozatát és halálát? E meghívás értelmét és távlatait Alacoque Margit-Máriának az életével, a vele megtörtént természetes és természetfeletti eseményekkel, látomásokkal érzékeltette az egyházban mindenkor jelenlevő és működő Szentlélek. A szavak, amelyeket Margit-Mária elmondott és leírt, a cselekedetek, amelyeket végzett, meghökkentették, meg is botránkoztatták kortársait, nem hívőket és hívőket egyaránt. Saját nővértársait legelőször és legjobban.

Jézus ugyanazt akarta elérni Margit-Mária üzeneteivel, „ígéreteivel”, amit a prófétákkal akart az Isten lelke: belső megújhodást. Kiárasztani istenemberi szeretetét. A szeretet szűk ösvényén, a hétköznapi dolgok hínárjába bonyolódott ember nem tud olyan magasra felhatolni, mint a szentek. Különben pedig Jézus – mint e könyvből is olvashatjuk – csak a szabad és önkéntes ajándékot fogadja el a szeretet vállalkozásaiban. Egyet azonban nemcsak megtehetünk, de meg is kell tennünk: Szent Margit-Mária lelkületével, gondolataival és meglátásaival vegyük magunkhoz az Úr testét nemcsak a hó első pénteki napjain, hanem mindenkor. Ilyen értelemben véve elmelkedési anyag is, amit az olvasó ebben a könyvben talál.


A könyv meta információi
| ISBN: 963 360 301 3 | Megjelenés éve: 1985 | Oldalszám: 399 | Méret: 20x15 cm | Kötés: kemény | Kiadó: SZIT | Nyelv: magyar | Fájl méret: 14 MB |