Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Babura László: Nagy Szent Gergely élete

Babura László (1874–1930) kanonok, a Szent István Akadémia tagja könyve Nagy Szent Gergely pápa életrajza, melyet a következő fejezetek szerint állított össze:
I. A szülői háztól a kolostorig (540–575).
II. A kolostorban.
III. A pápa követe (579–585).
IV. A Szent András-kolostor apátja.
V. A pápa titkárja.
VI. Szent Péter székében (590. szeptember 3.).
VII. A nagy pápa (Az ő otthona; Krisztus földi helytartója; A hitegység megvédője; A tiszta erkölcs őre; A szegények atyja; Gergely és a rabszolgaság; Az egyházi javak gondozója; Szent Benedek rendjének második megalapítója; A liturgia fejlesztője – a róla nevezett ének; A hit terjesztője Spanyolországban, Franciaországban, Angolországban, A longobardok között; Gergely a politikában; Betegeskedése).
VIII. A nagy egyházatya (Erkölcstani művei; A lelkipásztorkodás szabálya; Szentírásmagyarázatai; A „Párbeszédek” könyvei; Levelei; Költeményei).
IX. Csendes alkony – boldog vég (604).

Ez a mű a Szent István Könyvek sorozatának 42. kötete. Az 1923 és 1936 között megjelentetett Szent István Könyvek célja a katolikus kultúra fejlesztése, a katolikus tudomány terjesztése és népszerűsítése. A sorozat az emberi tudás minden ágát felkarolja, és a publikálás idejének tudományának színvonalán mozog. Megmutatja, hogy az igaz tudomány nem ellenkezik Krisztus kinyilatkoztatásával, melyet sértetlenül őriz, és a maga teljességében tanít a katolikus egyház. Meggyőzi a világot arról, hogy a tudós is, az irodalmár is lehet igaz katolikus, és ugyanúgy, a tudomány művelésében a katolikus hit és meggyőződés nem akadály, inkább nagy segítség. A kötetek oly stílusban jelentek meg, amely alkalmassá teszi őket arra, hogy minden művelt egyén érdeklődéssel olvashassa. A sorozat mindegyik tagja a katolikus világnézetnek beszédes hirdetője. Az olvasni vágyó katolikus közönségnek oly műveket nyújt, amelyek kielégítik igényeiket anélkül, hogy veszélyeztetnék hitüket, sőt amelyek alkalmasak arra, hogy a tudás és műveltség eszközeivel is megerősítsék őket vallásos meggyőződésükben és világnézetükben.

Ugyanennek a könyvnek szöveges változata: http://www.ppek.hu/k705.htm

A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1927 | Oldalszám: 162 | Méret: 17x12 cm | Kötés: puha | Kiadó: SZIT | Sorozat: Szent István könyvek | Nyelv: magyar | Fájl méret: 6 MB |